Wist je dat?

JE KUNT PRATEN EN LEREN TEGELIJKERTIJD?

Dat is eigenlijk vooral waar voor mensen met de communicatiestijl van Pionier en/of Verbinder. Zij kunnen héél zelfverzekerd iets zeggen, waar ze eigenlijk nog niet zo zeker over zijn. Maar door het te zeggen, door erover te praten, vormen ze hun gedachten en vinden ze de oplossingen die nodig zijn. Gewoon, op hetzelfde moment. En dat, terwijl andere mensen pas gaan praten als ze helemaal uitgedacht zijn, alle opties hebben overwogen of alle tijd hebben genomen om “de kat uit de boom te kijken”…..

JE DOOR EEN ERVARING PAS ECHT GAAT LEREN?

Leren doen we op allerlei verschillende manieren. Voor mensen met een Zorger stijl is iets pas echt waar, als ze het kunnen ervaren in de praktijk. Want in de praktijk leer je of iets werkt, of niet werkt. En in het moment kan je pas voelen of iets bij je past of niet. Nu heeft een grote groep mensen deze stijl als een persoonlijke voorkeur. We kunnen dus niet zònder ervaringsleren, zou je zeggen. Weten wat bij jou past en hoe jij het beste leert? Vraag het gerust aan onze trainers!

EEN PLAN MAKEN SOMS HEEL GOED WERKT, MAAR NIET VOOR IEDEREEN GOED VOELT?

Vooral als je iemand bent van het moment, of als je het lastig vindt om prioriteiten te stellen of keuzes te maken. Dan werkt een plan heel erg goed. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met een Doener of een Verbinder stijl. Maar een plan maken kan weleens ingewikkeld lijken, of “niet goed” voelen. Juist dan is het goed om wèl aan de slag te gaan met een plan. Hoe je dat kunt doen, op een manier die bij jou past? Daar hebben wij een antwoord op!

VERANDEREN HEEL BEDREIGEND KAN ZIJN?

Als je zegt: “Wij gaan veranderen!”, zeg je eigenlijk net zo hard: “We doen het nu nog niet goed”, en “We gaan naar een toekomst die we nog niet kennen.” Allebei geen prettige boodschappen voor een grote groep mensen. Als we namelijk eerst willen ervaren hoe iets is voordat we er blij van worden (Zorger stijl), dan is een verandering eigenlijk best spannend. En als we eigenlijk heel blij zijn met het “hier en nu” (Doener stijl), dan kunnen we zelfs onzeker worden over die nieuwe toekomst. Benieuwd hoe je je goed kunt voorbereiden op verandering? Wij vertellen het je graag!

JE SOMS TWEE KEUZES WILT MAKEN, DIE ELKAAR IN DE WEG LIJKEN ZITTEN?

Soms dan voel je jezelf op twee gedachten hinken, bijvoorbeeld:

  • Ik wil heel graag naar je verhaal luisteren, maar ik wil eigenlijk ook verder met mijn werk…!
  • Ik wil graag winnen, maar ook bij het team horen.
  • Ik hou van geld verdienen, maar wil genoeg tijd hebben voor mijn hobbies of mijn gezin.
  • Ik hou van gezelligheid, maar heb tijd alleen nodig om me op te laden.

Herken je dat voor jezelf? Wij noemen dat een “innerlijk gesprek”. Hoe je omgaat met deze gesprekjes in je hoofd en de keuzes die je maakt, daar kunnen wij meer over vertellen. Benieuwd? Neem vooral even contact op!

© 2019 7Life