• Demo

Welkom in mijn wereld!

op vrijdag, 06 mei 2016.

Tijd om te bekennen. De meeste mensen kennen me als ondernemer. Als een vrouw die reactie oproept, actie afdwingt en nieuwe ideeën uitwerkt nog voordat het ontbijt klaarstaat voor mijn vier kids.

Maar in mijn thuis, in mijn kern, ben ik graag verstild. Ik lees - nee: ik verslind - namelijk boeken. Ik omring me met hun verhalen, voed me met de inspiratie, vlucht in de woorden, adem de geur van beduimelde bladzijden in en verlies mijzelf in nieuwe inzichten en vergezichten.... Ik ben - kortom -  in hart en nieren een boekenwurm.

Dat heeft mij eens ook verleid tot wetenschap: al die boeken, bibliotheken, denkers en praters in mijn nabijheid... Ik ben weer tot leven gekomen op de universiteit, nu alweer tientallen jaren geleden. En het virus van onderzoeken & ontdekken heeft mij niet meer losgelaten. 

Dat maakt ook, dat 7Life een model is waarover wordt nagedacht. Niet aflatend wordt onderzocht, onderbouwd, ingekleurd en verrijkt. Omdat het een model is, dat ontstaan is in de handen van deze ondernemer-slash-boekenwurm. Ik weet als geen ander: elk model is enkel een reflectie van de werkelijkheid, een weergave van wat wij zien in anderen, in onszelf en in onze omgeving. Zo ook 7Life: een weergave van sterke, krachtige en effectieve communicatie. Een handig hulpmiddel om concreet te werken aan je eigen communicatiekracht. Een middel dat niet zomaar uit de lucht is komen vallen, maar dat onderbouwd is en onderzocht wordt.

Al deze dingen kon ik vrijelijk kwijt in mijn eigen boek. Wellicht werd het ook tijd, na al die jaren van verstilling, om nu een eigen verhaal te vertellen. Dat lijkt redelijk eenvoudig: schrijf het verhaal, mijn ontdekkingsreis, met 7Life nu eens op. Liefst op een enigszins pakkende manier, zodat anderen je kunnen èn willen volgen. Zodat je je eigen model en inzichten kunt overdragen aan anderen, "ter leringh ende vermaeck".

Het bleek een pittig proces. Een heel team kijkt mee over je schouder, heeft een mening, stelt vragen, heeft verwachtingen en wil beslissen. En wat voor mij zo eenvoudig leek: al mijn logische stappen richting 7Life, bleek nog een hele klus om over te dragen. Met het schrijven ben je kwetsbaar, laat je een ander (die je niet kent, mind you!) kijken in die eigen plek: mijn gedachten, mijn overwegingen, mijn keuzes, mijn leerproces. En als het dan op papier staat, is het hopen en vertrouwen dat de boodschap helder en herkenbaar is. Voor jou, de onbekende lezer.

Kortom: deze verstokte boekenwurm heeft een boek geschreven. Het eigen verhaal is eruit, het proces is doorlopen. Communicatiekracht ligt in de winkels, prijkt op bol.com en eci.nl. En jij bent van harte uitgenodigd om nu zelf te lezen, te kijken en te onderzoeken. Welkom in mijn wereld!

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast