INTERVIEW: 7 LIFE in de praktijk

7LIFE in de praktijk: hoe ziet dat er eigenlijk uit? In ieder geval ontzettend divers! Je past het namelijk toe in je werk, je eigen ontwikkeling of zelfs in jouw relatie met je partner; en dit ziet er voor iedereen anders uit. Degene die hier het hier het beste wat over kunnen vertellen hoe ze het toepassen, zijn de trainers zélf. Vandaag stellen we je voor aan Stanley Neyndorff.

Op welke manier kwam je in aanraking met 7LIFE?

 “Ik ben lid van het landelijk netwerk ‘Christen Coaches’. Hier gaf Maroesja een lezing en gebruikte een korte test. Ze had mijn aandacht op het moment dat ze vertelde dat 7LIFE gebaseerd is op Romeinen 12. Ik had gelijk een klik met haar en kocht het boek. Daarna volgde een afspraak en van het één kwam het ander: ik volgde een 7LIFE-training en maakte vlieguren. Ik heb veel scans afgenomen, terugkoppelingen gedaan en meerdere coach-trajecten begeleid.”

 Waarom spreekt de 7LIFE communicatie-methodiek jou aan?

 “Ik vind de Toolkit beter in vergelijking tot andere methodieken en train mezelf veel vanuit het boek. Ik laat mijn cliënten ook het boek lezen na een afgenomen scan. Ook stuur ik tijdens een sessie meteen op het alarmgedrag; hiermee help ik iemand in haar eigen veranderkracht.

Daarnaast heb ik veel meer feeling bij 7LIFE, ik ervaar het als ‘positiever’. Bij een andere methodiek die ik ken, zijn er bijvoorbeeld vier gebieden. Het is mogelijk om hier veel profielen uit te halen, maar vanuit 7LIFE kun je zeggen:ik heb een voorkeurstijl, maar het ligt ook in mijn bereik om alle zeven stijlen toe passen in mijn manier van communiceren’.Je kiest hoe je het inzet. Dat stukje bewustwording vind ik machtig mooi. Jij bepaalt zélf jouw manier van communiceren: en het verwonderlijke is dat het ook allemaal in jouw vermogen ligt om dit te gebruiken met behulp van training en begeleiding. Dat vind ik het unieke van 7LIFE.”

 Hoe heb je de accreditatie ervaren, wat is je bijgebleven?

 “Tijdens mijn accreditatie mochten we elkaar nog allemaal ontmoeten; er was nog geen COVID-situatie. De accreditatie volgde ik met een leuke groep! De dagen zelf waren intensief, voornamelijk op het gebied van de theorie. Kleine sidenote: ik had het boek van tevoren nog niet ingelezen, dus mijn advies voor degene die de accreditatie start: ga dit wél doen. Als er dan vragen opspelen, stel je die bijvoorbeeld tijdens de accreditatie. De casussen maken vond ik in het begin lastig omdat ik nog geen ervaring had. Maar door middel van een buddy, veel teruglezen, oefenen en vragen lukt het om meters te maken.”

 Hoe is jouw 7LIFE-ontwikkeling geweest?

 “Het lukt mij om snel verbanden te zien en te leren, om het vervolgens ‘mijn eigen te maken’. Het is een experimentele zoektocht geweest hoe ik 7LIFE wilde inzetten... >> 

© 2019 7Life