Stresslevel omlaag lezen

Tips voor de #BlueMonday

In dit vorige blog behandelde we het alarmgedrag van de Zorger-stijl. Hier geven we tips wat iemand met een hoge Zorger-stijl kan doen om dezer dag goed door te komen! En wellicht zijn de tips ook handig voor wie de Zorger-stijl lager heeft in de rij. ;-)

Zorger-stijl en 'voelen'

De Zorger-stijl opereert vanuit ‘voelen’. Geef in dit geval ook de ruimte om te mogen voelen. Accepteer dat er bijvoorbeeld een neerslachtig gevoel is en geef het een plek. Daarna kun je praktisch aan de gang met het vergaren van geluksmomentjes. Dit zijn onze top 3 tips:

  1. Verzamel endorfine stofjes! Dit is op meerdere manieren mogelijk. Speel met je trouwe viervoeter, mik op lange knuffels met je zelfgekozen knufffelpartner of doe bijvoorbeeld mee met de #BlueMindRun: kom uit je hoofd en neem de frisse lucht al rennend in je op.

  2. Ik ben dankbaar voor… Begin je ochtend direct met waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld voor het heerlijke ontbijt waar je de dag mee begint of een favoriet boek waar je even een paar minuten een stukje uit leest.

  3. Over lezen gesproken: wist je dat slechts 6 minuten lezen per dag je stresslevel omlaag brengt? Dus: je hebt nu een goed excuus om je favoriete roman te bestellen!

 

© 2019 7Life