Koppel valentijnsdag

De perfecte Valentijns-date: zó ziet dat er per stijl uit

De één vindt het ‘commercieel gedoe’, de ander zwijmelt er al weken over: we hebben het natuurlijk over Valentijnsdag. Wat jouw mening hierover ook is, het doet je partner vast en zeker goed om wat extra liefde te geven. En ook al is de liefde een intuïtief iets – een stukje bewustwording met behulp van communicatietips is zeker geen noodzakelijk kwaad.

Hieronder lees je fictieve, maar realistische quotes van verschillende stijlen. De eerste drie stijlen zitten op voelen, willen en denken. Herken jij jezelf of je partner hierin? Doe er je voordeel mee en breng Valentijnsdag naar een hoger level!

De Zorger: ‘hart tot hart’

“Waar ik oprecht een blij gevoel van krijg? Een romantisch diner terwijl we een intiem gesprek voeren waar al-le ruimte is om gevoelens en dromen te delen. Dat mag wat mij betreft een hele avond duren! Kaarsjes aan, wijntje erbij en Norah Jones op de achtergrond: perfect.”

De Pionier: ‘een beetje sensatie, alsjeblieft!’

“Valentijnsdag: het is vooral een commerciële bedoeling. Ik word ermee doodgegooid de afgelopen dagen. Uit principe koop ik al geen cadeau: dat doe ik wel op een normale, doordeweekse dag voor mijn partner. Maar als hij dan echt graag iets wil, laten we dan vooral samen iets doen wat een beetje kicken is of anders dan anders. Mountainbiken door de sneeuw, een exotische keuken uitproberen in het donker… zoiets.

De Doordenker: ‘Onverdeelde aandacht’

“Hoe is Valentijnsdag eigenlijk ontstaan? Interessant fenomeen wel. Ik ga dit eerst helemaal uitpluizen en aan de hand daarvan is het misschien wel leuk om mijn partner te verrassen met iets uit de geschiedenis van Valentijnsdag… Ik kan het erg waarderen als ik dan volledig de aandacht krijg om mijn gedachten uit te leggen over dit onderwerp. Ik heb hier tenslotte echt een poos op zitten broeden!”

Ben je benieuwd naar de andere vier stijlen? Klik dan hier voor de volgende blog - daar gaan we verder in op de combinatie stijlen!

© 2019 7Life